Sticklinge BoendeFörening (SBF)

Aktuellt

Årsmöte 2022
Årsmötet 2022 hölls den 23 maj 2022  på Lidingö Golfrestaurang.

Styrelsen ser fram mot en föryngring. Vi behöver få in fler yngre förmågor till styrelsen med nya och friska idéer. Vi hoppas att du kan komma till årsmötet för att engagera dig i föreningen och i vårt fina bostadsområde!

Förnya ditt medlemsskap
Hur förnyar du ditt medlemskap eller blir medlem? Det är superenkelt!
Betala medlemsavgiften 200 kronor till Plusgiro: 15 62 27-1 så är det klart

Om föreningen


Sticklinge Boendeförening SBF har som målsättning att genom gemensamma kraftsamlingar skapa ett trivsamt och ändamålsenliga bostadsområde. Föreningen arrangerar till exempel de årliga och omtyckta Valborgs- och Midsommarfirandena. En dag i december varje år välkomnas också de boende med glögg till vuxna och julkalendrar till barnen.
Vårt arbete har också lett till DNA-märkning av värdeföremål, städning av våra fina stränder strandstädning, en beachvolleyplan, mm. Vi har dessutom försett området med en hjärtstartare som finns tillgänglig i Sticklinge handel. Vi arbetar även med att förbättra kommunens skötsel av våra grönytor – ett arbete som till viss del har givit resultat men där mycket återstår.

SBF har i egenskap av ansluten förening till Lidingövillor/LVS möjlighet att framföra sina synpunkter till Lidingö stad där vi ibland har samsyn med andra boendeföreningar men primärt arbetar för att främja vårt område.

Allt som SBF gör bygger på idéer från SBFs medlemmar. Som förening har våra frågor och önskemål större tyngd gentemot olika beslutsfattare, exempelvis i samtal med Lidingö stad och Polisen

Aktiviteter under året

• Valborgsfirande i Rödstuguviken med brasa, körsång och fyrverkerier.
• Midsommar fest vid badet med dans kring stången och lekar
• 1:a advent vid Tempo med glögg & pepparkakor
• Julgran vid infarten till Sticklinge sponsras av SUV

Om Midsommarfirandet

Varje år firar vi midsommar. Kvällen före midsommarafton lövar vi midsommarstången vid Sandviksbadet.

Kl 10.00 reses midsommarstången.

Kl 14.00  samlas vi vid Spättvägen/Tempo och vandrar gemensamt mot stranden till tonerna av  dragspelsmusik!

Sedan blir det dans, dragkamp och lotterier. Uppslutningen brukar vara stor och stämningen hög.
 

Förmåner för medlemmar

Rabatter i olika affärer på ön
Vår boendeförening är medlem i Lidingövillor – Villaägareföreningar i samarbete (tidigare LVS). En fördel med det är att du som är medlem i vår boendeförening kan utnyttja de rabatter i olika affärer på ön som LVS förhandlat fram. För att kunna visa att du är medlem hos oss kan du hämta ditt medlemskort i Sticklinge Handel (Tempo)Här kan du se vilka rabatter du får


Kontakt
Jan Wiksell, ordförande
Jan.wiksell@devotum.se